fbpx

Black Friday

Fredag d. 24. november

Black Friday er i høj grad en af de traditioner, som vi i Danmark har lade os inspirere af USA. Den store shoppingdag er et stort hit i USA, og er i Danmark de seneste år også blevet mere og mere populær. Står du og skal købe en gave til en du holder af, kan der være gode penge at spare ved at købe gaverne på Black Friday. Se herunder et udvalg af de butikker, som kører med gode tilbud på Black Friday.

Oversigten indeholder shops

Køb gaver på Black Friday

Black Friday er kendt for at være en af de helt store shoppingdage på året. Årsagen er, at butikkerne ofte sætter priserne langt ned, og herved kan forbrugerne spare mange penge. Du har dermed mulighed for at slå to fluer med et smæk:

  1. Spar penge på gaveindkøb
  2. Få hele gaveindkøbet overstået på én dag

Black Friday er blot en af flere traditioner, som vi i Danmark har lade os inspirere af fra USA. Af andre traditioner, der minder om Black Friday kan bl.a. nævnes Cyber Monday og Singles Day. Cyber Monday ligger mandagen efter Black Friday (så altså mandag d. 29. november) og Singles Day ligger d. 11/11 hvert år. Årsagen til valget af datoen for Singles Day er, at 1-tallerne symboliserer singlerne.

Hvad er Black Friday?

Black Friday er – som tidligere nævnt – en tradition fra USA, hvor butikkerne har for vane at lancere en række tilbud på deres varer. Black Friday er dog så småt ved at blive overtaget af begrebet “Black Week”, da mange butikker vælger at starte med deres tilbud allerede ugen op til Black Friday. På denne måde kan de “tyvstarte” shoppingdagen og allerede tidligt tilbyde en række fordelagtige priser til kunderne.

Navnet “Black Friday” er der delte meninger om, hvor stammer fra.

En af teorierne er, at ordet “black” er en reference til gaderne i USA, der var fyldt op med mennesker.

En anden teori er, at butikkerne denne dato har stor succes med deres salg til kunderne, grundet de lave priser, hvilket gav “sorte til på bundlinjen”, som også er et udtryk for butikkernes overskud.

En tredje teori er også, at navnet kommer fra færdselspolitiet i USA. De der var gang i gaderne grundet de mange kunder, der skulle handle, skabte dette et stort trafikkaos og samtidig resulterede i, at færdselspolitiet ikke fik lov til at holde fri denne dag.

Hvornår er det Black Friday 2023?

Black Friday i år 2023 er fredag d. 24. november. Datoen for Black Friday bliver hvert år tilpasset efter den amerikanske Thanksgiving. Thanksgiving i USA er altid den fjerde torsdag i november, hvorfor Black Friday altid er den fjerde fredag i november.

Da Black Friday altid ligger lige før starten af december, kan det være en fordel at købe årets julegaver denne dag.

Hvor er der Black Friday?

Det er i dag nærmere reglen end undtagelsen, at butikkerne holder Black Friday. Næsten samtlige butikker du finder, har Black Friday tilbud. I oversigten øverst på siden finder du en række butikker, som alle afholder (eller tidligere har afholdt) Black Friday. Tag derfor et kig øverst på siden og find den webshop, som sælger de varer, du lige står og mangler.